مجری:
میزان سهمی که به عنوان سهم نماینده پرداخت می شود چه مقدار است و در چه اموراتی خرج شده است ؟ آیا مبنای این بودجه را غلط نمی دانیدو آن را نوعی رانت دولت به نمایندگان مجلس نمی دانید ، نظر شما چیست ؟
بودجه حاصل از نفت برای حوزه انتخابیه دشتی و تنگستان به چه میزان بوده است، آیا آمار و یا داده قابل ارائه وجود دارچه ؟
دکتر کرمی :
آنچه به عنوان سهم نماینده مطرح است در واقع اعتبار است و این طور نیست که پول را در اختیار نماینده قرار بدهند.
در ارتباط با موافقتنامهای که بین دستگاه اجرایی و سازمان برنامه و بودجه تعریف شده و [به دستگاه های اجرایی] پرداخت می شود.
در دوسال قبل چیزی نبوده،پارسال پانزده میلیارد تومان ، امسال بیست و پنج میلیارد تومان بوده است .که این را هم دست نماینده را در مصرف آن بسته اند و تنها در قالب پروژه های نیمه تمام می توان مصرف کرد .
پروژه نیمه تمام شهرستان دشتی و تنگستان تعریف شده و نماینده تنها میتواند در این قالب بیست و پنج میلیارد تومان را توزیع بکند. و یک ریال از این اعتبار در اختیار خود نماینده نیست.
بودجه ای که ما می آوریم برای حوزه ی انتخابیه در مقایسه با سهم نماینده بخش ناچیزی است. اعتبارات جذب شده امسال، ۱۵۰ میلیارد تومان از نفت و ۱۵۰ میلیارد از راه و شهرسازی بوده است.
سیصد میلیارد تومن برای دو شهرستان یعنی بودجه ای به اندازهی شاید حداقل اعتبار پنج شش سال کل شهرستان دشتی که هنوز توزیع نشده است. و تنها یک بخشی مربوط به راه ها توزیع شده است..
این ۳۰۰ میلیارد رو از طریق مشورت خواهی با شورا ها برای اجرای پروژه های نیمه تمام استفاده می کنیم. هر جایی قولی داده ایم از این بودجه آن را عملیاتی می کنیم.
پول برای دولت نیست که مربوط به نظام جمهوری اسلامی است... و این ما هستیم که با مردم در ارتباط هستیم و نسبت به نیاز مردم شناخت داریم .اگه پول یه جایی استفاده شخصی شد کاملا درسته [و رانت محسوب می شود] اصلا یک ریال در اختیار نماینده نیست که استفاده شخصی بکند.
قدرت چانه زنی در مجلس قطعا تاثیر گذار است ولی سازمان برنامه و بودجه موظف به ارائه معیار است . ما شش پروژه ی شهرستانی که ممکن نبود تا سال ها اعتبار آن ها حل شود ،برای آن ها اعتبار ملی جذب کردیم.
📆 تاریخ ۳ تیر ماه ۱۴۰۲